SENETIA
Pariterapia

Miksi ja milloin kannattaa hakeutua pariterapiaan?

     Auttaisiko pariterapia?

                                                        Mitä siellä tapahtuu?
Parisuhdeneuvonta?

Pariterapiaan ei koskaan voi tulla liian aikaisin!


Parisuhteen ongelmien ei tarvitse kasvaa massiivisiin mittasuhteisiin eikä terapiaa kannata pitää viimeisenä oljenkortena. Pieneenkin ongelmaan kannattaa reagoida ennenkuin kriisi on tosiasia!


Useimmiten pariterapiaan hakeudutaan puhumattomuuden ja seksuaalisen haluttomuuden, eron tai sen uhan, uskottomuuden ja parisuhdeväkivallan takia.
Puhumisen vaikeudessaan puolisot odottavat usein toisen ymmärtävän sanatonta viestintää. Mutta hiljaisuudesta voi syntyä väärinkäsityksiä, epäluuloa - puhumattomuus myös etäännyttää toisesta!

Apua voi hakea myös, jos elämässä tulee eteen suuria muutoksia, jotka ehkä heijastuvat myös parisuhteeseen.


Mitä pariterapiassa tapahtuu?


Aluksi terapeutti haastattelee paria tavoitteena selvittää  heidän tavoitteitaan pariterapiassa. Esimerkiksi, että he oppisivat puhumaan toisilleen, löytämään yhdessä ratkaisuja toistuviin riitoihinsa.
Joskus yhteistä selkeää tavoitetta ei löydy, jolloin pohditaan miksi parisuhteessa tuntuu pahalta - niin että kumpikin tulee kuulluksi.

Pariterapiaan voi hakeutua yksin tai yhdessä. Jos kumppani ei halua tulla mukaan, apua voi hakea yksinkin.
Asioiden käsittely yhdessä on toki tuloksellisempaa.

Tutkimusten mukaan yli 80% pariterapiaan hakeutuneista kokee sen auttaneen parisuhteen ongelmissa.
Pariterapian onnistumisen kokemus voi olla hyvin yksilöllisesti esimerkiksi jo se kun saa mahdollisuuden puhua tunteistaan, tarpeistaan ja toiveistaan - ehkä ensimmäistä kertaa elämässään! Ja löytää itse sen miten haluaa jatkossa toimia!

(c)2017, Kaikki oikeudet pidätetäänjavascript:void(null)